Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
Foto: Mange Johnsson   
Love & Florence Valentin
Love Antell borde bli lärare, politiker eller så har han valt helt rätt. Sverige kanske är i behov en predikande popstjärna och inte bara blödiga romantiker.

För att snacka med Florence Valentins frontman är som att gå på föreläsning. Han lär ut och förklarar mest hela tiden. Drar paralleller och sjunger på en låt för att förklara en annan.
    – Jag vill berätta om verkligheten. Det samhälleliga förfallet. Jag vill säga något med mina låtar, det är kanske ett dystert budskap. Men jag försöker göra det på ett underhållande sätt. Humorn är viktig, den ligger nära tragedin, säger Love.
    Bandets tredje album Spring Ricco släpps i dagarna och beskrivs enklast som en mörk och socialrealistisk skiva. Titelspåret är en antivåldslåt och reaktionerna har varit positiva. Love förklarar att han ville skriva låten lite på samma sätt som den gamla folkvisan Elvira Madigan.
    – Spring Ricco handlar liksom den om något sorgligt man inte trodde kunde hända, berättar han och nynnar på en vers.
    Ända sedan starten har tanken bakom bandet varit punk. Kraften, enkelheten och att musiken vill säga något är de främsta anledningarna. Enligt Love är det också självklart att Florence Valentin har utvecklats och förändrats med åren.
    – Andra skivan Johnny Drama kan man lika gärna slänga i papperskorgen, texterna handlar inte om något alls. Nu vet vad jag vill skriva om nu, berättar han.
    I recensioner och på internetforum har det diskuterats fram och tillbaka de senaste veckorna kring stölder och uppenbara referenser. Men Florence Valentin vill inte sticka något under stolen, tvärtom.
    – Jag lånar och ser det som en hyllning, inte stöld. Vissa gånger tänker jag inte ens på att det låter som något annat. Jag antar att man färgas så mycket av det man gillar att man slutar fundera över det. Men jag tycker det är okej att låna, jag menar vi stjäl ju inte folks pengar som Annika Falkengren, säger han med en anklagande ton.
    Sedan ett år tillbaka är Love också gitarrist i Perssons Pack. Bandet är gamla idoler och förebilder. Efter att ha spelat förband åt dem ett par gånger ledde det ena till det andra.
    – Man lär sig mycket på att ta ett steg tillbaka och få en annan roll i bandet. Jag tror jag har blivit mer lyhörd sedan jag gick med i Perssons Pack. Sen har det också varit en omställning för en stadsråtta som mig att lira på landet för en äldre publik som mig, säger Love.
    Men det är den unga publiken som ligger Love Antell och hans egna band varmast om hjärtat. De är extra viktiga därför de är i en ålder då musiken spelar så stor roll och präglar en. Men Love hade samtidigt inte haft några problem om Florence Valentin hade fungerat lika bra i Gokväll som på studentpuben.
    Florence Valentin är mycket hjärna, men man märker att det finns en hel del hjärta också. Fast Love Antell kanske är lite tvärtemot många andra musiker. Istället för att skriva bara om hjärta och I love you försöker han gömma det lite bakom våld, granater och tv-apparater.
    Bra, dåligt eller nödvändigt? Bestäm själv.

Klara Grape
 
     
 
Fuck Buttons – Provokatörerna
Dälek – att andas musik
Nile – tar historien till hjälp
Pascal – En orkan av kärlek och hat
Mathias Skeppstedt listar 2009
Fler artiklar
 
     
 
Up North – anglofil gitarrindie
Tildeh Hjelm – känslotyngd med sikte på ryggmärgen
This Is Head – mellan malande rock och varm dansmusik
Riddarna – lekfull rock n roll
MOA, full utlevelse
Skilla, tilltalande smältdegel
Mer blågult guld
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström