Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  These New Puritans
Hidden
Domino/Playground
 

Tänk dig Radioheads mest flummiga period och så multiplicerar du det med kyrkdoftande stämsång från en barnkör, japanska Teikotrummor och Stina Nordenstam-stråkar och bas så har du These New Puritans sound på nya skivan Hidden.

Det här är ingen lättlyssnad skiva, för att ta in den ordentligt får man koncentrera sig. För den inte mest inbitna konstrocklyssnaren verkar den här skivan kanske lite väl spretig. Det är många instrument som ska få plats på Hidden. Enligt These New Puritans hemsida har de bland annat använt en melon med kex instuckna i skalet som de sedan slagit på med en hammare för att få fram ljudet av en människas huvud som spräcks.

Måttligt apokalypiskt och drömskt låter också Hidden, precis som debuten Beat pyramids från 2008. Personligen blir jag lite trött i hjärnan av att lyssna på hela skivan flera gånger, trots att låtarna sätter sig bättre redan i andra lyssningen.

Det är inte alls konstigt att These New Puritans har fått göra musik till Diors modevisningar och varit med på tidningars listor över de coolaste personerna. De är sådär konstiga men helt rätt, som så många andra brittiska band med medlemmar som ser svåra och smala ut och har stuprörsjeans.

Gabriella Hansson
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström