Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Molina And Johnson
Molina and Johnson
Secretly Canadian/Border
 

Will Johnson och Jason Molina – två av jänkarnas största namn inom altcountryn och folkrocken. Johnson med bland annat Centro-matic bakom sig och Molina som är känd under namn som Songs: Ohia och Magnolia Electric Co.

Herrarna hamnade i djup diskussion under en turné 2007 och ämnet som behandlades lär ha varit hattar – vilka som lämpar sig bäst till musicerande och sådär. Triviala grejer liksom. De båda blev så uppspelta av varandras närvaro och åsikter att de till sist skrev ner sina respektive telefonnummer på servetter, och på den vägen är det, som man brukar säga.

Två proffspoeter som skapar ett kollektiv. Resultatet av det blir långt ifrån eufori, utan istället en rodnande och dämpad känsla som sveper längs ryggraden och darrar genom hela kroppen. Molina and Johnson handlar från början till slut om lugna, vackra låtar, men samtidigt känns det som om hela skivan blöder i all sin gitarrknäppande och pianosmekande nakenhet. Den smygande In the avalon/Little killer är en personlig favorit.

Sådär överdrivet festligt blir det naturligtvis aldrig och i ärlighetens namn är duons alster stundom aningen anonyma. Trots det tar de med en på en småmagisk resa svår att inte sköljas med i.

Hans Larson
 
     
 
Joel Alme
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
The Rasmus
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström