Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  The Rasmus
Best of 2001-2009
Playground
 

Skräp. En summering så god som någon. Med en 15-årig karriär, sju album och tre miljoner sålda album i ryggen häpnar jag fortfarande över hur ett band kan vara så helt utan personlighet och ryggrad. När de nu summerar sitt 00-tal ställer jag mig frågande till ifall det här verkligen är nödvändigt?

Samlingens första del fokuserar på låtar från det stora genombrottet Dead letters med In the shadows som givet öppningsspår och banar väg för ett inslaget spår som kan härledas till HIMs så kallade love metal. När Guilty (som här förärats någon sorts ”US mix”) kickar igång är det förbluffande likt Bon Jovi runt tiden då Max Martin skrev deras hits, i Livin’ in a world without you, från senaste Black roses, är den ledande hooken någon sorts rap från Lauri Ylönen och det är nästan så jag spyr lite i munnen.

Måttet är rågat när Nightwishs Anette Olzon agerar duettpartner i balladen October & April, skivans enda nya låt. Mer slätstruket och förutsägbart arrangemang får man leta efter. En sak får man dock ge dem – i mångt och mycket är det refrängstarkt material de skriver, som gjort för valfri reklamradiokanal som vill smycka a-rotationen med lite mer ”edgy” musik. Vad mig anbelangar – jag passar.

Jonas Appelqvist
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström