Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Kommun
Kommun
Hybris
 

Nyligen upptäckte jag att det inte är helt enkelt att få vård på en vårdcentral i Göteborgs kommun om man inte är folkbokförd i den. Jag muttrade och jämförde med Östersunds kommun, där det under tre år aldrig var ett problem att vara folkbokförd långt därifrån i ostkakans landskap. Östersund är bäst, tänkte jag. Idag har jag reviderat det. Självklart är det Kommun som är min favoritkommun. Att medlemmarna härstammar från Östersund är bara logiskt.

Kommun är ett projekt av Martin Hanberg, Martin Abrahamsson och Erik Laquist från Sibiria, de två förstnämnda kanske mer kända från Vapnet. Både Sibiria och Vapnet har släppt popmästerverk (Norrlands inland, Jag vet hur man väntar, med mycket mera). Den gemensamma nämnaren är fantastiska popmelodier och ogenerat ledsna texter. Bittert men svängigt, skulle man kunna säga.

Denna nämnare är med i Kommun också. Skillnaden är att Hanberg sjunger på engelska, och att plattan tydligt talar politik. Därför tror jag inte att Death of a CEO är första singel enbart på grund av Annika Norlins tjusiga bakgrundssång. Dessutom har trion helt demokratiskt skrivit fyra låtar var. Låten When we were whining är anmärkningsvärd inte bara för att den kan tolkas som en diss av Henrik Berggren, utan för att den säger någonting om tiden vi lever i.

Det ska helt klart bli spännande att höra vad som än släpps härnäst av dessa fina popmän. Och tar det lång tid så är det okej – jag vet hur man väntar.  

Anna Gustafsson
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström