Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Kapten Kid & Det Oändliga Sommarlovet
Ingen lek
Star Audio/DFR
 

På texthäftets baksida nämns Charta 77 och Rasta Hunden som influenser till ett par av spåren. Det är logiska musikaliska referenser och lägger man till Winnerbäcks 90-tal så har man ljudbilden tämligen klar. Djävulen på min axel tvingar mig även att nämna den ogenerade refrängstölden från Rainbows Since you been gone i inledande Damer.

Men nog med referensonani; Kapten Kid & Det Oändliga Sommarlovet har gjort en riktigt bra debutskiva på alldeles egen hand. Skivan spelades in i en konferenslokal i Klabböle utanför Umeå och den västerbottniska gör-det-själv-andan lyser med all sin prakt och visar, med all önskvärd tydlighet, att bra musik inte görs av kapitalstarka skivbolag utan av artister som brinner för sin sak.

Sångaren och låtskrivaren Peter Anderssons texter är genomgående träffsäkra och välformulerade. Peter Pan-pastischen Kristoffer sticker ut lite extra tillsammans med Brödrakärlek. Tyvärr lyser variationen i arrangemangen med sin frånvaro under vissa stunder och helhetsintrycket blir därför något lidande.

Sjumannabandet från Umeå har dock lyckats väva ihop pop, rock, visa, punk och 80-talets svulstiga elgitarrer till en energifylld kompott som stundtals väcker såväl eufori som eftertanke.

Anders Samuelsson
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström