Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Danish Daycare
A story of hurt
Smaragd/Sound Pollution
 

A story of hurt skulle nästan kunna vara en samlingsskiva med det bästa från den svenska indiens 90- och 00-tal. En Popsicle-låt här, ett Broder Daniel-alster där och så ett par halv-obskyra band från Norrlandskusten där emellan.

Jag har svårt att sätta fingret på varför, men Danish Daycares första skiva känns väldigt välbekant. Kanske är det bara influenserna som skiner igenom väldigt väl, som när refrängen äntligen kommer på A purpose to my sins och hjärnan varje gång felkopplar och börjar sjunga på Bad Cash Quartet-dängan Too bored to die. Eller introt till Second day in June som jag, om någon väckt mig mitt i natten och spelat för mig, skulle ha placerat på Broder Daniels Forever.

Gör det automatiskt det här till en dålig skiva? Nej. Är det ens en dålig skiva? Nej. Den har sina poänger och är riktigt trivsam. Bra popmelodier, lagom mycket patetik, skeva körer och halvtransparanta gitarrmattor. Precis som det ska vara. Däremot känns inte A story of hurt jättespännande, och väcker inte den del av mig som spelar in skivor på kassettband och spelar dem runt, runt i min Walkman i något år innan jag äntligen fått nog, vilket nämnda föregångare har gjort.

Emma Rastbäck
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström