Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
Foto: PR Olofsson   
Jennie Abrahamson, energisk mångsysslare
Jennie Abrahamson släppte 2007 sin solodebut Lights på det egna, då nystartade, bolaget How Sweet The Sound. Förutom att ha en egen solokarriär, jobba med andra artister och arbeta med det egna skivbolaget jobbade hon också på ett musikgymnasium med musikskrivande. När hela tillvaron började snurra fortare och fortare beslöt hon att ta en paus från allt.

När tankarna på att göra musik började komma igen sökte sig först Jennie till New York för att börja skriva igen, för att få en annan miljö och andra intryck. Där började många låtar ta form, och allt mer kom när hon fortsatte skriva väl hemma tillbaka i Sverige.

    Nu är hon tillbaka i den musikaliska tillvaron igen, och hon arbetar både med den egna musiken och ibland med andra artister vid sidan av sin egen karriär.

    – Jag jobbar med andra artister när jag hinner och behöver pengar. Jag tycker självklart att det är kul, men fokus är på mitt eget.

    Nya skivan While the sun’s still up and the sky is bright låter lite annorlunda än Lights. Ibland känns den ha ett släktskap med andra svenska artister, som till exempel Frida Hyvönen eller Anna Ternheim. Jennie slår dock ifrån sig liknelsen lite grann, och menar att de båda, och kanske hon själv, har ganska tydliga sound och sätt att skriva låtar och på så sätt aldrig skulle kunna göra varandras grej. Hon säger själv att hennes intention på den nya plattan varit att låta låtarna vara så raka och omedelbara som möjligt från skiss till slutprodukt. Fast trots enkelheten låter ibland dock arrangemangen mer intrikata och idérika än tidigare.

    – Det finns partier på plattan som faktiskt kommer direkt från demoinspelningen. Sedan är det ju så att ju enklare och omedelbar en låt är, desto mer utrymme finns det för andra saker att arrangeras, att ta plats runt omkring.

    Under hösten kommer Jennie att turnera som förband till Ane Brun.

    – Min musik kanske egentligen funkar bättre på en klubb. Men det är kul att jag får åka med Ane trots det, och hennes publik är förvånansvärt öppen för det.

Magnus Sjöberg
 
     
 
Fuck Buttons – Provokatörerna
Dälek – att andas musik
Nile – tar historien till hjälp
Pascal – En orkan av kärlek och hat
Mathias Skeppstedt listar 2009
Fler artiklar
 
     
 
Up North – anglofil gitarrindie
Tildeh Hjelm – känslotyngd med sikte på ryggmärgen
This Is Head – mellan malande rock och varm dansmusik
Riddarna – lekfull rock n roll
MOA, full utlevelse
Skilla, tilltalande smältdegel
Mer blågult guld
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström