Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
Foto: Jesper Berg   
Skilla, tilltalande smältdegel
Skilla är ett band man lätt hajar till för när man hör dem första gången. En märklig, attraktiv smältdegel av folk, pop, konstmusik och drama. Nästan teatraliskt operalik i sina stunder, med en sångerska som ena stunden låter som Björk för att direkt bli en countryröst eller Diamanda Galas.

– Ja det är kul, alla som beskriver hur jag sjunger brukar jämföra mig med någon, och ofta får jag kolla upp vem det är, för jag har inte hört dom tidigare, säger sångerskan Nina Christensen med ett skratt.

Skilla har sitt ursprung i Malmö, även om en av medlemmarna har Umeå som hemstad. De träffades på gymnasiet i Malmö och började spela. Sedan starten har de hunnit med att spela in nästan samma skiva två gånger och spela runt om i Europa.

– Vi har varit så lyckligt lottade att vi träffat så många som velat hjälpa oss. Tack vare det har vi fått tid i studio och kunnat spela in skivan själva utan att det behövde kosta så mycket.

Skilla spelade in debutskivan på eget bolag, och den släpptes 2008, utan speciellt mycket uppmärksamhet. När bandet sedan fick kontakt med National, beslöt de att spela in och släppa skivan igen, nu under en annan titel.

– Och vi väntar på att spela in ännu mer. Det har ju gått ett tag sedan vi släppte den här skivan första gången, vi har definitivt låtar till ytterligare en skiva.

Skilla började tidigt skicka ut demos till spelställen runt om i Europa, och har därigenom också gjort sig ett namn som turnerande liveband: Förutom i Sverige, till exempel Tyskland som förband till Miss Li, och egna turnéer i Estland och Lettland.

– Vi hade planer att tillsammans med ett lettiskt band turnera i Lettland och sedan göra en likadan vända här i Sverige, men förra hösten satte det ekonomiska läget stopp för det.

Skilla är på väg att släppa en singel från skivan inom kort, och är beredda att fortsätta sin erövring av Europa och världen.

– Våra framtidsplaner är att göra en miljon spelningar, se världen, ha kul och tjäna massor av pengar.

Magnus Sjöberg
 
     
 
Fuck Buttons – Provokatörerna
Dälek – att andas musik
Nile – tar historien till hjälp
Pascal – En orkan av kärlek och hat
Mathias Skeppstedt listar 2009
Fler artiklar
 
     
 
Up North – anglofil gitarrindie
Tildeh Hjelm – känslotyngd med sikte på ryggmärgen
This Is Head – mellan malande rock och varm dansmusik
Riddarna – lekfull rock n roll
MOA, full utlevelse
Skilla, tilltalande smältdegel
Mer blågult guld
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström