Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
Foto: Vafan   
Skatan, vacker singer/songwriterstil
Simone Andersson Wingfors är en rödhårig 18-åring från västkusten som förmodligen är mer känd som singer/songwriter under namnet Skatan (inget öknamn, utan ett artistnamn).

Förra vintern spelade hon in en EP tillsammans med producenten Richard Hallin, som har producerat flera osignade band och artister i Göteborg. EP:n är en femspårig historia som påminner en hel del om Joni Mitchell, Joan Baez och tidiga Regina Spektor. Inte heller helt olik hyllade nykomlingen Hajen, både vad gäller musik och val av artistnamn. Själv nämner hon helt andra inspirationskällor.

         – Jag lyssnar mycket på 60-tals-ska, och mycket… ska man kalla det indie? Som Bon Iver och Fleet Foxes och sådär, säger Simone Andersson Wingfors mycket tveksamt.

Jo, det går nog bra att kalla det indie.

         – Eller jag vet inte riktigt, jag har aldrig sagt att jag lyssnar på indie tidigare. Detta är första gången faktiskt, förklarar hon en smula förvirrat.

         Under året har Simone spelat mycket hemma i Göteborg på ställen som Trädgår’n, Pustervik och Göteborgs Kulturkalas, men musiken har även tagit henne utanför hemstadens gränser. Det har blivit några mindre festivaler runtom i landet, och nyligen ett gig på Debaser Medis i Stockholm.

         Med sig på spelningarna ackompanjeras Skatan av kompisen Johan Malmstedt på gitarr. Själv spelar hon både gitarr och piano. På så sätt har hon hunnit bli lite av en lovordad snackis såväl på stan som i bloggvärlden. Simone berättar hur planerna ser ut under hösten och den kommande vintern.

         – Om några veckor ska vi börja spela in en skiva, egentligen ska vi starta ett skivbolag också, jag och en kompis.

Jaså, när då?

         – Jag vet inte, men snart tror jag.

         Oavsett när skivbolaget startas är tanken att släppa den kommande debutskivan under egen etikett. Efter skivsläppet blir det förhoppningsvis spelningar över hela Sverige för sångerskan, gitarristen, pianisten samt blivande skivbolagsdirektören Skatan från Göteborg.

Rasmus Blom
 
     
 
Fuck Buttons – Provokatörerna
Dälek – att andas musik
Nile – tar historien till hjälp
Pascal – En orkan av kärlek och hat
Mathias Skeppstedt listar 2009
Fler artiklar
 
     
 
Up North – anglofil gitarrindie
Tildeh Hjelm – känslotyngd med sikte på ryggmärgen
This Is Head – mellan malande rock och varm dansmusik
Riddarna – lekfull rock n roll
MOA, full utlevelse
Skilla, tilltalande smältdegel
Mer blågult guld
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström