Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
Foto: Simon Rydén   
Tyred Eyes
När vi idag skriver 2009 är det mer än någonsin uppfriskande att ta del av okonstlad punkrock fri från polerade produktioner. Göteborgsbaserade trion Tyred Eyes tar inga omvägar mot ett fulländat sound, främst för att de inte känner till några.

– Nej, så är det ju. Vi har gått in i det här med närmast en lo-fi-mentalitet, att det får bli lite ruffigt och oborstat, säger trummisen Hampus Carlsson. Det var det som var så skönt när vi var i Welfare Sound – Per Stålbergs studio – han mötte oss med samma öppna sinne och vi var från början på samma våglängd. Han spelade in Daniel Gilbert samtidigt, så han rörde sig smidigt mellan ytterligheterna.

Musiken, en hybrid mellan The Damned och Black Lips, som fästes på band under den studiosessionen och som släppts på CDR av bandet självt ligger till grund för ett kommande släpp på amerikanska 1019 Records, en split med San Fransisco-bandet The Groggs. På kassett.

– Ja, det är väldigt roligt. Det ska bli intressant att se vad som händer med det släppet, jag vet inte hur många som köper kassetter nuförtiden.

– Det var en klassisk Myspace-historia, dom hörde oss, tyckte vi var bra och ville släppa något med oss, helt opretentiöst. Vad jag förstår så är det ett ganska brett bolag som fullkomligt spottar ur sig kassetter. Förmodligen kommer vi gå in i studion och spela in nytt material till det släppet, vi har ganska många nya låtar klara. Erik och Martin Toresson har varit flitiga och skrivit en hel del medan jag återhämtat mig från operationen.

Har du genomgått en operation?

– Ja, det är en skateboardskada som blivit en följetong. Jag bröt armen för fyra år sedan vilket i princip ledde till att bandet jag spelade med då löstes upp och nu, i våras, när vi skulle starta upp Tyred Eyes fick jag en ny operation inbokad för att styra upp skadan. Det ledde bland annat till att jag inte kunde vara med när vi fick ett förbandsgig till AC4, men nu är det på bättringsvägen.

Och tur är väl det. Det vore synd om världen gick miste om ett punkband av den här kalibern på grund av en skateboardskada.

Jonas Appelqvist
 
     
 
Fuck Buttons – Provokatörerna
Dälek – att andas musik
Nile – tar historien till hjälp
Pascal – En orkan av kärlek och hat
Mathias Skeppstedt listar 2009
Fler artiklar
 
     
 
Up North – anglofil gitarrindie
Tildeh Hjelm – känslotyngd med sikte på ryggmärgen
This Is Head – mellan malande rock och varm dansmusik
Riddarna – lekfull rock n roll
MOA, full utlevelse
Skilla, tilltalande smältdegel
Mer blågult guld
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström