Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
Foto:    
Crescendolls, hård bluesrock
Efter många medlemsbyten sedan starten 2005 har Gävlebandet Crescendolls nu funnit sig till rätta i form av en trio. När jag ringer upp Joel Frid, basist och sångare i bandet, är det bara ett par dagar innan första fullängdaren släpps. Skivan, helt naturligt döpt till Crescendolls power trio proudly presents: Ten out of ten, är en uppvisning i svängig och bluesig rock som bär drag av såväl Cream som Eagles of Death Metal.

– Ja, vi har alltid haft en blandning av både ny och gammal rock som influens när vi skriver musik, säger Joel. Queens of the Stone Age tillhör favoriterna, The Rolling Stones och Led Zeppelin känns rätt givna också. Nu när vi efter ganska mycket trubbel med medlemsavhopp och instrumentbyten, jag spelade gitarr i bandet förut, äntligen börjar få saker och ting att rulla känns det skönt att släppa skivan. Den har legat klar ett tag nu.

Det är onekligen passande att släppa skivan nu. Bandet tog sig vidare till final i Jack Rocks, en musiktävling initierad av Jack Daniels med deltävlingar i Stockholm och Göteborg, och och de gjorde det med en stand-in-trummis, Koffe från Gävles 52Billy.

 – Vår trummis Oscar Leander fick bara en kort tid innan semifinalen i tävlingen frågan om att hoppa in som trummis i Death Stars. Deras trummis hade fått tennisarm mitt under brinnande turné och det är klart, det kändes lite olustigt att precis innan skivsläpp, videoinspelning och tävlingen släppa iväg honom. Men det gick ju skitbra till slut.

Vad betyder en medverkan i Jack Rocks för er som band?

–Vi har faktiskt varit med i en musiktävling innan, Bryggeriet Live, och ser det som en rolig grej. Det viktigaste för oss är framför allt att träffa andra likasinnade, knyta kontakter och få ut Crescendolls till så många som möjligt.

Och citerar man bandets pressrelease, att det känns som om tonårsfinnarna har lagt sig till förmån för en mer självsäker attityd, går dessa ynglingar, där gitarristen Emil Claesson kompletterar trion, en bra framtid till mötes.

Jonas Appelqvist
 
     
 
Fuck Buttons – Provokatörerna
Dälek – att andas musik
Nile – tar historien till hjälp
Pascal – En orkan av kärlek och hat
Mathias Skeppstedt listar 2009
Fler artiklar
 
     
 
Up North – anglofil gitarrindie
Tildeh Hjelm – känslotyngd med sikte på ryggmärgen
This Is Head – mellan malande rock och varm dansmusik
Riddarna – lekfull rock n roll
MOA, full utlevelse
Skilla, tilltalande smältdegel
Mer blågult guld
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström